Montaža verig

Verige morajo seveda ustrezati dimenziji pnevmatik in platišč vašega vozila, pa tudi namestiti jih morate pravilno, saj le tako lahko ustrezno opravijo svojo vlogo. Nepravilno nameščene verige se lahko tudi strgajo in poškodujejo vozilo!

Verige v avtomobilu hranite na dostopnem mestu in ne pod kupom prtljage, pri nameščanju pa pride prav tudi par zaščitnih rokavic. Vsekakor pa upoštevajte preprost nasvet – verige najprej na svoj avtomobil namestite za vajo, na domačem dvorišču ali v garaži in takrat, ko imate dovolj časa.

Njihovo nameščanje v mrzlem ponedeljkovem jutru, v snežnem metežu, na robu ceste in takrat, ko se vam mudi v službo, je že samo po sebi dovolj neprijetno opravilo, še bolj pa, če ne veste natančno, kaj morate storiti.

Verige

Čeprav pozimi zimske pnevmatike večinoma zadoščajo, pa v obvezno zimsko opremo preudarnega in odgovornega voznika sodijo tudi snežne verige. Te so namreč v težjih razmerah nepogrešljive in na močno zasneženih cestah občutno povečajo varnost.

Če se pozimi pogosto odpravljate na smučanje v tujino oziroma morate na pot ne glede na vremenske razmere, potem so verige malodane obvezne!

Verige priznanega proizvajalca Hilfer so izdelane iz kakovostnega jekla s posebnimi legurami, kar povečuje odpornost proti poškodbam in podaljšuje njihovo življenjsko dobo. Odlikuje jih tudi enostavna montaža, saj jih povprečno izkušen voznik ali voznica brez dodatnega orodja in brez premikanja vozila namesti v manj kot petih minutah.

Facebook

Facebook