Zaščita avta v muhastem vremenu

Letošnja pomlad se je po vremenu izkazala za podaljšek zime. Toča in sneg v zadnjih dneh po nekaterih krajih Slovenije sta odložila še tako težko pričakovane izlete z avtomobilom. Slednjega želimo imeti čistega in zaščitenega pred preveliko količino vlage, zato vam spodaj ponujamo par kratkih nasvetov.

Prtljažnik ali zadnji sedeži so recimo redni gostitelj pasjih kosmatincev, v zadnjem delu avtomobila pa velikokrat prevažamo tovor, opremo ali v kakšnih primerih celo gradbeni material. Kako avto zaščititi?

Oprema, ki zaščiti notranjost vašega avtomobila, naj si bodo to preproge, korita ali prevleke, se razlikuje po funkcionalnosti, videzu in ceni. 01 Opel Insignia Sports Tourer copyV spletni trgovini Withcar.si najdete izdelke, ki se z zmerno ceno natančno prilegajo vsakemu modelu vozila posebej, njihova prednost pa je estetska dovršenost ter enostavna namestitev in čiščenje.

 

Oprema naj se notranjosti dobro prilega

Univerzalne preproge so praviloma cenejše od tipskih, a se notranjosti vozila ne prilegajo povsem in je zato ne morejo povsem zaščititi. Tipske gumijaste preproge pa se natančno prilegajo notranjosti vozila, ter s tem učinkovito zaščitijo pred vlago in umazanijo. Bodite pozorni tudi na obliko preprog, saj nekatere oblike omogočajo enostavnejše čiščenje.

30 KOMPLETPrednost tipskih tepihov so tudi pritrdilni čepi, ki omogočajo boljšo pritrditev in preprečuje zdrsavanje po kabini. To prepreči premikanje in pripomore k večji varnosti, saj se vam preproga ne more spodviti pod stopalko sklopke ali zavore. Seveda je kvaliteta zaščite odvisna od proizvajalcev. Enega boljših svetovnih proizvajalcev gumijastih preprog imamo tudi v Sloveniji-podjetje Gledring iz Logatca. Njihove preproge se dobavljajo po celem svetu in so ugodnejša alternativa originalnim tepihom avtomobila, saj imajo v svoji ponudbi več kot 400 različnih tepihov, narejenih točno po merah avtomobila.

Zaščita pred točo

Artikel, ki bi ga moral imeti verjetno vsako vozilo v svojem prtljažniku pa je zaščita pred točo. Material, iz katerega je izdelano pokrivalo, je obložen z debelo zaščitno oblogo, ki ščiti izpostavljene dele avtomobila pred udarnimi poškodbami. Nikoli ne veste, kje vas lahko preseneti toča in zgornja plast pokrivala, ki je prevlečen s 0,5 cm zaščitne pene nudi primerno zaščito pred udarninami na vozilu.

Pokrivalo proti toči

Sorodne objave

Facebook

Facebook