Uvod - prednosti tipske opreme

Kupili ste nov avto in seveda vam je v interesu, da avto ohrani nov videz še nekaj časa. Dodatna oprema zajema cel kup izdelkov, ki naredijo vožnjo z vašim avtomobilom prijetnejšo.

Dodatna oprema zajema senčnike, preproge, korita za prtljažnika, nosilce, strešne kovčke, delilne mreže, snežne verige itd. Ponudnikov avto opreme na trgu je veliko, od originalnih artiklov avto proizvajalcev, do najcenejših, ki se jih danes najde že v vsaki trgovini.

wMorda si mislite, da je oprema za avto, kot so tepihi ali naslon za roko dokaj nepomembni del avtomobila in, da lahko katerakoli znamka ali proizvod zadosti potrebam, vendar to še zdaleč ni res.

Pri tovrstni opremi je pod vprašajem predvsem varnost, saj si želite, da izdelek popolnoma sovpada z vašim avtomobilom. Za primer vzemimo mrežo za psa, ki je izdelek, namenjen predvsem vaši varnosti in varnosti tovora. Pri nakupu mreže pazimo, da se le-ta dobro prilega notranjosti, saj so kakršnekoli luknje ob strani ali nestabilnost mreže lahko pri naglem zaviranju zelo nevarne. Poleg tega moramo preveriti, da je mreža dovolj stabilna, da prenese trk prtljage ali psa. Mreže, narejene po meri se ponavadi trdno fiksirajo v avto, prav tako pa so izdelane iz močnejših materialov, ki ob močnem zaviranju ali trku poskrbijo za zaščito.

Glede na širok nabor dodatne opreme na trgu se osredotočamo na tri elemente; cena, funkcionalnost in izgled.

_DS31662Cenovno najbolj ugodni so masovni proizvodi, ki jih lahko najdemo praktično že na policah vseh trgovin. Ti izdelki so univerzalni, narejeni tako, da sovpadajo s široko paleto vozil.

 

Pri dodatni opremi ponavadi velja pravilo, dobiš kolikor plačaš, zato so izdelki iz teh trgovin ponavadi tudi kakovostno slabši. Dobite strešne nosilce, ki pa ne podpirajo montaže različnih dimenzij ali pa preprosto ne podpirajo velike nosilnosti. Poudarek pri funkcionalnosti je predvsem na prileganju na avto, ki je ključnega pomena pri varnosti in udobju. V slabših vremenskih pogojih priporočamo gumijasto zaščito notranjosti avtomobila, saj vam prileganje po meri avtomobila prihrani številne ure čiščenja. Na trgu se pojavljajo tudi prevleke za prtljažnik, ki zaščiti celotno notranjost avtomobila, vključno s podrtimi sedeži. Boljše gumijaste preproge za avto imajo že design prirejen tako, da zadržujejo vodo in umazanijo, hkrati pa omogočajo enostavnejše čiščenje. V primeru da kupujete tepihe, vam bodo po meri narejeni avto tepihi točno sovpadali z obliko kabine, kar pomeni, da vam ne bodo zdrsavali po tleh.

Tepih za prtljažnikUniverzalni proizvodi so cenejši, vendar pa se ne prilegajo točno tipu avtomobila. Tipska dodatna oprema je narejena vsakemu modelu avtomobila posebej, kar pomeni, da se tipski izdelek prilega točno vašemu avtomobilu.

Senčniki za avto tako pridejo do izraza, ki se po meri prilegajo steklenim površinam, ter zmanjšujejo vnos UV žarkov in temperaturo do 20%. Senčniki tako ob namestitvi resnično ščitijo pred vročino in niso le poceni nadomestek za senco. Tovrstna dodatna oprema torej izgleda kot originalna, ima lep estetski izgled, hkrati pa pridobite najboljšo funkcionalnost glede na ceno.

34 SET OF SHADESKvalitetna notranja dodatna oprema pripomore tudi k enostavnejšemu čiščenju avtomobila in vzdrževanju, ki poskrbi za maksimiziranje ohranjevanja vrednosti vašega novega vozila,če ga mislite kdaj naprej prodati.

 

Pri nekaterih manjših izdelkih so cene med univerzalnim izdelkom in originalnim zelo majhne, pri nekaterih primerih pa imajo originalni proizvodi močno zasoljene cene in jih tudi dobro (pre)plačamo. Strešni nosilci ali strešni kovčki znajo dosegati tudi dvakratnik ostalih znamk svetovno priznanih proizvajalcev. Pozanimajte se o cenah, saj verjetno ne želite preplačati nosilcev za avto samo zaradi pogodb proizvajalcev sklenjenih z avto uvozniki.

IMG_5138

 

Na trgu obstajajo tudi ponudniki tipske dodatne opreme, ki poskrbijo, da za nižjo ceno dobite najvišjo kakovost in hkrati popolno prileganje z vašim avtomobilom.

 

Hitra montaža in estetska dovršenost so dodatne točke, ki se vam obrestujejo pri nakupu tipske dodatne opreme. Za mnenje smo povprašali Luko iz spletne trgovine Withcar.si: ''Kupci se velikokrat ne zavedajo, da je kvalitetna dodatna oprema za avto lahko veliko bolj dostopna. Ob nakupu pri avto uvoznikih znajo močno preplačati izdelek, povrhu vsega pa se morajo osebno zglasiti v poslovalnici. V naši spletni trgovini lahko dobijo tipsko dodatno opremo v 24 urah od nakupa z dostavo na dom.''

Sorodne objave

Facebook

Facebook