Oblikovalski natečaj "Oblikuj preprogo Gledring nove generacije" presegel vsa pričakovanja

Slovensko podj30 KOMPLETetje Gledring je uspešno zagnalo oblikovalski natečaj »Oblikuj preprogo Gledring nove generacije«. Uvodnega predavanja se je svojimi predlogi, zamislimi in idejnimi skicami udeležilo več kot deset kandidatk in kandidatov.

Odziv na vabilo na oblikovalski natečaj, na katerem mlade slovenske ob- likovalke in oblikovalci oblikujejo  dizajn gumijaste preproge Gledring nove generacije, je presegel vsa pričakovanja. Na natečaj, ki je potekal na spletni strani in na družabnem omrežju Facebook, se je namreč s svojimi predlogi prijavilo veliko število mladih oblikovalk in oblikovalcev, strokovna žirija pod vodstvom priznanega arhitekta in industrijskega oblikovalca Andreja Kregarja iz podjetja Kreatif Design pa je izbrala najboljše in njihove avtorje povabila k nadaljnemu sodelovanju.

Namen natečaja je pridobiti mlade oblikovalce in razviti njihove talente, ki bodo pomagali zasnBlog1-natečajovati nov, prepoznaven dizajn nove generacije gumijastih preprog Gledring. V tem priznanem slovenskem podjetju namreč prisegajo na domače znanje, zato dajejo priložnost novi, mladi generaciji slovenskih oblikovalcev  in oblikovalk. Ti imajo nedvomno velik potencial, kar med drugim dokazujejo tudi izvirne in izjemno dovršene idejne skice.

Vodja oblikovalskega natečaja Luka Gledj je vsem udeleženkam in udeležencem predstavil proces izdelave  gumijaste  preproge in se med drugim dotaknil tudi poslovnega vidika, Andrej Kregar pa je strokovno ocenil njihove idejne predloge in vsakega od njih na kratko pokomentiral. Podal je tudi nekaj predlogov za izboljšave  oziroma izhodišč za nadaljnje delo in  razvoj  posamezne ideje. Obenem je opozoril na osnovne tehnične zahteve za serijsko proizvodnjo, ki jih mora izpolnjevati dizajn gumijaste preproge.

Ogledali so si tudi proizvodnjo ter pobliže spoznali materiale, orodja, stroje in postopke za izdelavo  gumijaste  preproge. Glede na nova spoznanja in tehnične zahteve v zvezi s serijsko proizvodnjo  bodo udeleženke in udeleženci natečaja pod strokovnim mentorstvom pripravili ustrezne modifikacije dizajna, najboljši med njimi pa bo na koncu krasil preprogo Gledring nove generacije.

Sorodne objave

Facebook

Facebook