• Brezplačna poštnina - ob nakupu vsaj 2 izdelkov
  • Brezplačna vračila - v 30 dneh
  • 100% varen nakup - varna plačila
0 Košarica
0.00 EUR

Izdelki v košarici

V košarici še ni izdelkov.

0 Košarica
0.00 EUR

Izdelki v košarici

V košarici še ni izdelkov.

Kakšni okrasni pokrovi platišč za avto so najboljša izbira?

Okrasni pokrovi (pokrovi platišč)

Kakšni okrasni pokrovi platišč za avto so najboljša izbira? Na trgu so namreč na voljo zelo raznoliki pokrovi platišč in včasih se je težko odločiti, katere sploh izbrati. Nekateri prisegajo na kovinske ali aluminijaste modele, ki so včasih veljali za najbolj priljubljene, danes pa temu ni več tako. Proizvajalci se namreč vedno pogosteje odločajo za visokokakovostno plastiko, ki je zelo odporna, zato se okrasni pokrovi, narejeni iz nje, super obnesejo v vseh pogojih in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Hkrati pa je tudi zelo lepega izgleda, kar je še en dodatni plus več.

So ALU pokrovi platišč res najboljši?

Okrasni pokrovi za avto, ki so narejeni iz aluminija, imajo vrsto pozitivnih lastnosti, a tudi eno veliko pomanjkljivost, zaradi katere jih pozimi ni najpametneje uporabljati. Na njih se namreč hitro poznajo različne praske in druge poškodbe, ki jih tam pustijo drobni kamenčki in pesek s ceste. Precej škodljivo pa na njihov videz vpliva tudi sol, s katero se pozimi posipa ceste. Zaradi tega se lahko začne luščiti barva oziroma se na njej pojavijo razpoke.

Zaradi tega jih nekateri vozniki pozimi raje kar odstranijo iz avtomobila in nato spet namestijo spomladi, saj se želijo izogniti praskam in drugim poškodbam na njih. Temu pa so se začeli prilagajati tudi proizvajalci z iskanjem novih materialov, ki bi bili bolj odporni na raznorazne zunanje dejavnike. Prav zaradi tega trenutno ALU pokrovi platišč za avto sploh niso več nujno najboljša izbira, saj obstajajo tudi vedno več drugih možnosti.

 Pokrovi platišč iz visokokakovostne plastike

Sodobni okrasni pokrovi za avto so pogosto narejeni tudi iz visokokakovostne plastike. Ta ima namreč odlične lastnosti za uporabo v tak namen. Je zelo odporna na poškodbe, zaradi česar imajo takšni avtomobilski pokrovi platišč tudi večletno garancijo. Da so takšni pokrovi platišč tako zelo odporni, poskrbi tudi posebna končna obdelava, ki zagotavlja dodatno odpornost na poškodbe.

Takšni plastični okrasni pokrovi so v zadnjih letih med vozniki avtomobilov postali zelo priljubljeni, saj imajo poleg odličnih lastnosti in praktičnosti tudi odličen videz. Uporablja se jih lahko v vseh letnih časih in brez težav zdržijo več sezon, pa so še vedno videti kot nova. Na voljo so v različnih velikostih, oblikah in barvah, kar pomeni, da lahko z njimi svoj avto popolnoma personalizirate in ga prilagodite svojemu okusu.

Dodatna zaščita platišč

 Če bi želeli, da bi bili vaši okrasni pokrovi na avtu dodatno zaščiteni, se lahko kupi tudi posebna zaščita platišč. Gre za posebne trakove, ki se jih zelo enostavno montira, ne glede na to, kakšen premer imajo okrasni pokrovi platišč, ki so montirani na vašem vozilu. Trak se namreč lahko odreže in tako prilagodi na poljubno velikost, ki ustreza temu, kako veliki so pokrovi platišč pri vašem avtu.

Z uporabo takšnega traku so pokrovi platišč na avtomobilu dodatno zaščiteni pred morebitnimi poškodbami ter dobijo veliko lepši videz, saj so trakovi na voljo v različnih barvah, med katerimi lahko izbirate. Tako je možno še polepšati videz vašega avtomobila na hiter in cenovno ugoden način.

Okrasni pokrovi in druga oprema za avto

Ko kupujete kakršno koli opremo za avto, pa naj si bodo to okrasni pokrovi platišč ali kaj drugega, morate imeti v prvi vrsti v mislih to, da je oprema primerna za vaše vozilo. Na trgu je namreč na voljo zelo raznolika avtomobilska oprema. Lahko je odlične kakovosti, a to vam prav nič ne pomaga, če ne ustreza vašemu vozilu ali recimo dimenzijam vaših pnevmatik.

Tudi okrasni pokrovi morajo biti izbrani glede na to. Pomemben je predvsem njihov premer oziroma velikost. Kakšni okrasni pokrovi bi bili primerni za vaše vozilo, je odvisno od tega, kakšne pnevmatike imate na avtu oziroma kako veliko so. Temu morajo biti prilagojeni tudi okrasni pokrovi platišč oziroma ratkape, kot jim običajno rečemo.

Enostavna in hitra montaža

Avtomobilske ratkape oziroma okrasni pokrovi platišč se montirajo tako hitro in enostavno kot verige za avto ali še hitreje. Vse, kar morate storiti, je, da jih preprosto pritrdite na vaša platišča. Na zadnji strani imajo namreč obroč za lažjo pritrditev. Pri tem je pomembno, da izberete primerno velikost, saj si le tako lahko zagotovite res dobro prileganje. Pomembno je tudi, da izberete tak model, ki omogoča enostavno montažo, kar se tiče samega videza in oblike, pa imate pri izbiri popolnoma proste roke!

Ob registraciji pridobite kodo
-5%na vse izdelke
na svoj e-naslov! Registrirajte se
-5%na vse izdelke
Ob registraciji pridobite kodo na svoj e-naslov!
Registrirajte se