• Brezplačna poštnina - ob nakupu vsaj 2 izdelkov
  • Brezplačna vračila - v 30 dneh
  • 100% varen nakup - varna plačila
0 Košarica
0.00 EUR

Izdelki v košarici

V košarici še ni izdelkov.

0 Košarica
0.00 EUR

Izdelki v košarici

V košarici še ni izdelkov.

Imate vročega psa? Nasveti za ohladitev vašega psa med vročimi dnevi!

Poletje je že vsekakor tu in z njim vroči dnevi in prijetni topli večeri. Seveda marsikdo od nas sedaj uživa, ali pa se veseli dopusta v bližnji prihodnosti, se ohlaja v morju ali pa nekje v gorah. Kakor se mi veselimo vročine, prostih dni in poležavanja na plaži, so na drugi strani naši kosmatinci, ki pa ne delijo enakih občutkov z nami. Velika večina kužkov ne prenese vročine in v teh dnevih je pravi izziv poskrbeti za naše kužke. Preberite si 9 nasvetov, kako jim olajšati vroče pasje dneve ;)

VODA, VODA in ŠE ENKRAT VODA

Prepričajte se, da ima vaš pes dostop do vode skozi ves dan, sicer naj bi jo imel v vsakem letnem času :) ampak tokrat poskrbite še, da je vode več kot ponavadi.

SPREHAJAJTE PSA ZGODAJ ZJUTRAJ ALI POZNO ZVEČER

Najbolj prijetni sprehodi so v tem času zgodaj zjutraj ali pa zvečer, ko se ozračje ohladi in tudi mi lažje zadihamo. Nikakor ga ne vodite ven med 10. in 19. uro, razen na hitro potrebo. Pohajkujte po naravi, poskrbite za zaščito proti klopom tako za vas kot tudi za kužka in se predajte svežemu zraku. Izogibajte se betonu in mestu, kajti tam so stopinje višje in vročina kasneje poleže.

OHRANJAJTE VAŠ DOM HLADEN

Ko greste od doma, poizkusite ohraniti dom čim bolj hladen. Spustite rolete, zagrnite zavese. Če imate klimo jo prižgite vsaj v času, ko se zjutraj pripravljate za službo in potem ugasnite. Prižgite ventilator in ga nastavite na najmočnejše delovanje. Če imate ploščice, namestite kužku ležišče tam ali pa mu namočite brisačo in jo položite na ploščice, da se lahko kužek v času, ko vas ni, ohlaja.

NE PUŠČAJTE SVOJEGA PSA V AVTU!

V nobenem primeru ne puščajte psa samega v ugasnjenem avtomobilu. V pičlih minutah se lahko vaše vozilo segreje na temperaturo višjo kot je zunaj. Poskrbite tudi za udoben transport vašega psa. Če ga prevažate v prtljažniku, mu lahko zagotovite dodatno senco s senčniki Car shades po meri vašega avtomobila, na dno prtljažnika položite po meri narejeno korito, ki prav tako ohranja temperaturo vašega psa in zadržuje dlake, da se ne razpršijo po celem prtljažnem prostoru. Če vaš kužek skače v in iz prtljažnika, lahko zaščitite odbijač s tako imenovanim Doggymat-om, s katerim preprečite praske na odbijaču.

NE PUSTITE PSA ČAKATI PREDOLGO ZUNAJ

V kolikor se vaš pes sam sprehodi po vrtu ali atriju, poskrbite, da je omogočena naravna senca, veliko vode ter ne pustite, da je predolgo zunaj. Bodite tudi pozorni na vlago v ozračju, kajti če je ozračje vroče in vlažno, kuža potrebuje še več časa, da se ohladi.

LEDENE KOCKE

Vrzite nekaj ledenih kock v pasjo posodo. Vaš kosmatinec vam bo hvaležen. Še bolj pa vas bo oboževal, če mu naredite okusne ledene kocke. Če ni alergičen na perutnino, mu lahko zamrznete piščančjo juho v obliki kock in mu jih ponudite za popolno ohladitev ;).

V POLETNEM ČASU JE ZELO POMEMBNA UREJENA FRIZURA

Obiščite pasjega frizerja, ki vam bo svetoval, kaj bi bilo smotrno postriči pri vašem psu. Nekatere je dobro le močno prečesati, drugim skrajšati dlako, tretjim le postriči krempljčke. Zelo pomembno je, da imajo proste blazinice, da se dotikajo tal, kar jim omogoča naravno ohladitev.

BAZEN

Ne, ne rabite porabiti goro denarja za bazen ampak je lahko dovolj samo en malo večji lavor za vašega kosmatinca. Če se rad kopa, se bo z veseljem ohladil v vodi na vašem vrtu.

ŠE ZADNJE PA VENDARLE ZELO POMEMBNO

Bodite pozorni na vaše kužke, še posebej, če so zelo mladi ali zelo stari. Prav tako pravilno reagirajte v primeru premočnega dihanja, slinjenja, če urinira manj pogosto kot po navadi ali pa sploh ne, če ima rdeč jezik in dlesni, ali bruha kri, ima popolnoma črn kakec - to so lahko znaki vročinske kapi. Če se slučajno to zgodi, ga ohladite s hladno vodo in ne ledeno, v vsakem primeru pa kontaktirajte vašega veterinarja.

Če imate še vi kakšen nasvet, ga bomo zelo veseli. Delite ga z nami in nam pišite na [email protected] ali preko FB strani.

Ob registraciji pridobite kodo
-5%na vse izdelke
na svoj e-naslov! Registrirajte se
-5%na vse izdelke
Ob registraciji pridobite kodo na svoj e-naslov!
Registrirajte se