BMW ali MERCEDES?

Čeprav obstaja rivalstvo med BMW-jem in Mercedes-om že kar nekaj časa, noben od njiju ne more dokončno poteptati drugega. Oba velikana se držita svojih smernic in izdelujeta luksuzne avtomobile za skoraj vsak življenjski standard.

Vseeno, vprašanje še vedno ostaja. Kateri je boljši, BMW ali MERCEDES? Čeprav ste lahko zagreti fan Bmw-ja pa vseeno lahko pogledamo skupaj poenostavljeno na svet avtomobilskega rivalstva med Bmw-jem in Mercedes-om. Oba proizvajalca se ponašata z ogromnim žanrom avtomobilov, ki pokrivajo modele od najbolj splošnih zahtev pa do najbolj tistih nišnih kupcev, ki si želijo nekaj drugega.

BMW je naredil kompakten SUV Bmw X1 s pogonom na sprednjih kolesih, ki je na voljo z 1,5 litrskim ekonomsko osveščenim dizelskim motorjem, prav tako pa so na drugi strani pokazali, da lahko Bmw doseže iz mirnega stanja do 100km/h v le 4s (Serija 8 M850i z 4.4-litre twin-turbocharged Grand tourer).  Enako velja z Mercedes - Benz. Recimo izdelali so B razred, enoprostorec, ki predstavlja premijski pragmatizem. Na drugi strani so pa seveda potešili želje tistih željnih močnih motorjev in zvoka avtomobila AMG GT. Iz tega vidika sta BMW in Mercedes kar izenačena. Če pa ima Mercedes odgovor na serijo Xdrive, pa BMW zaenkrat še nima odgovora na luksuzne tovornjake in bo verjetno tako ostalo še nekaj let.

ZANESLJIVOST

Če pomislimo na katerokoli nemško znamko avtomobila, se prav tako poraja v naših mislih zanesljivost avtomobila. Obe znamki sta (bili) zanesljivi, vendar žal vedno manj. Zahteve publike in razvoj tehnologije je pripeljalo do tega, da so tudi najnovejša vozila vprašljiva glede zanesljivosti. Moderni avtomobili so kompleksne narave, luksuzni moderni avtomobili pa še bolj. Zato, če se odločite za eno ali drugo znamko, pričakujte veliko sistemskega javljanja, opomnikov in vzdrežvanja avtomobila. Ni več tako kot včasih, da smo kupili avtomobil, ga vozili 12 let in zadnji dve leti imeli tehnične težave, potem smo ga pa prodali.

DIZAJN

V smislu splošne estetike obe znamki sledita lastni filozofiji. BMW-ejev dizajn lahko opišemo kot dinamičen, statičen in trden, medtem ko Mercedes daje prednost elegantnemu videzu, ki je zelo viden na cesti. Če primerjamo S-KLASO in Serijo 7, lahko rečemo, da je Mercedes-ova S-KLASA veliko bolj prefinjena, vitka in prijetna, BMW-ejeva serija 7 pa izgleda bolj ostra in definirana. Mercedes je do nedavnega še vodil v napredku interiorja. V Mercedesu ne pogrešaš ničesar, ker ti vse nudi in vse ti je dano na armaturi. Retro ali pa vesoljski stil. BMW je praktičen, enostaven in notranjosti se hitro navadimo. Se strinjate?

 

VOŽNJA

Vožnja vas ne bo pustila ravnodušne. Novi modeli so narejeni tako, da se z veliko radostjo usedemo za volan in zapeljemo cilju naproti. To vam ponujata oba gigantska proizvajalca. Tisti, ki ljubite komfort, udobje, hitrost - vse to lahko danes dobite v enem modelu avtomobila. Recimo BMW X4 in MB C63 AMG vam nudita vse to v enem.

ČE POTEGNEMO ČRTO, je primerjanje teh dveh znamk bolj nesmiselno. Oba delata luskuzne avtomobile, ki se razlikujejo v bistvenih točkah. BMW da veliko na športno obliko, Mercedes pa na uglajenost. Na koncu pa največkrat pretehta izgled avtomobila, za katerega se bomo odločili. Znamki sta zgradili kar močno bazo oboževalcev in redko kdo bo presedlal k drugi znamki le zato, ker je to bolj praktično v tistem trenutku. Kam pa bi prišli, če bi bili vsi parktični? Moramo  narediti kaj za svojo dušo :)

Poglejte si video: TEKMA med AMG C63S VS BMW M4!

 

 

Sorodne objave

Facebook

Facebook