• Brezplačna poštnina - ob nakupu vsaj 2 izdelkov
  • Brezplačna vračila - v 30 dneh
  • 100% varen nakup - varna plačila
0 Košarica
0.00 EUR

Izdelki v košarici

V košarici še ni izdelkov.

0 Košarica
0.00 EUR

Izdelki v košarici

V košarici še ni izdelkov.

Pripravite jeklenega konjička na zimo!

Čeprav so temperature še nad ničlo, se bo kmalu začelo ohlajati. Kajne, da bi bilo prav super, če bi ostalo tako kot je? Mi pa bi se odpravili na hladno, ko bi si zaželeli. Recimo smučat, kepat ali sankat. Ker se zima neizogibno približuje pa je potrebno poskrbeti za svojega jeklenega konjička še pred zimo in sedaj imate čas, da to storite, če še niste. Da pa kaj ne pozabite, smo vam mi pripravili seznam, kaj je potrebno preveriti, zamenjati ali dokupiti, če tega še nimate.

Sneg, led in nizke temperature imajo svoj čar in skupaj tvorijo prečudovito sliko. Na koncu dneva se pogrejemo v svoji dnevni sobi z najljubšim čajem ali kakavom in tako zaključimo dan. Ko se pri nas konča mrzel dan, pa se pri naši avtomobilih šele dobro začne. Sploh pa, če nimamo garaže, čeprav tudi tam lahko kdaj zmrznejo. In zjutraj po vsem kidanju okoli avta, si najmanj želimo, da ta po vsem našem mučenju ne bi vžgal. Sedaj bomo pa res zamudili v službo! :)

Torej predno se to zgodi, najdite čas med pohodništvom, pospravljanjem okoli hiše, bloka ali iskanjem načinov, kako kar najbolje izkoristiti trenutno vreme in poskrbite za vaš avto ter ga pripravite na zimo.

PREDZIMSKI SEZNAM

  1. ZIMSKI SERVIS AVTA

Če ste slučajno pred rednim servisom ali pa celo zamujate, bi bilo idealno, da ga opravite še predno pride zima. Če niste, preverite, kje ponujajo zastonj ali pa poceni preverjanje avtov pred zimo. Hitro lahko vidijo, kaj bi šlo lahko po zlu v zimskem času.

  1. AKUMULATOR

Akumulator veliko pretrpi v času zime. Hladno vreme zmanjša delovanje akumulatorja hkrati pa ga še bolj rabimo, zaradi grelnika, ki je veliko več v uporabi in luči. Če menite, da vaša baterija ni tako močna, kot bi morala biti ali če imate težave pri zagonu, je dobro, da jo preverite.

  1. TERMOSTAT, SISTEM ZA HLAJENJE MOTORJA

V teku leta se bo vaše sredstvo proti zmrzovanju verjetno raztopilo. V kolikor ga ne boste dolili, tvegate nevarnost zamrznitve, ko temperature padejo. Naredite mešanico 50/50 vode in antifriza.

  1. PNEVMATIKE

Stanje na cestah je v najslabše pozimi. Prepričajte se, da so vaše pnevmatike v dobrem stanju in bi vas lahko zavarovale pred nesrečami ter preprečile izgubo nadzora nad vašim vozilom. Prepričajte se, da je tlak v gumah nad določeno mejo in da imajo zdravo globino profila (3 mm je dobro za zimo). Če se odpravljate na smučanje, za vsak slučaj vrzite v prtljažnik še verige.

  1. LUČI

Preverite vse luči, smernike in odsevnike. V tem času je še kako pomembno, da so čisti odsevniki in da vas luči ne pustijo na cedilu, kajti največkrat se bomo vozili v temi zaradi manj časa dnevne svetlobe.

  1. VETROBRANSKO STEKLO IN BRISALCI

Še en nasvet, ki vam bo omogočil boljši pogled na cesto v zimskih dneh. Dobro preverite brisalce in sprednje steklo. Če se brisalci niso dokazali že pri dežju, se prav tako ne bodo pri sneženju pa še uničijo vam lahko steklo s praskanjem. Preverite tekočino za čiščenje stekla in dodajte antifriz, da vam ne zamrzne. Dobro očistite steklo od znotraj in zunaj, preverite brisalce, po potrebi jih zamenjajte in dolijte tekočino.

  1. ZIMSKI AVTOMOBILSKI KOMPLET

Mogoče boste rekli, da pretiravamo. Ampak narava je nepredvidljiva in se lahko zgodi marsikaj, zato vam priporočamo, da imate poleg strgala za led in metlice še lopato, odsevni jopič, svetilko, toplo odejo, dodatne zimske čevlje in rokavice.

Vsem želimo varno pot in če avti niso ravno vaša stvar, ga odpeljite do bližnjega servisa in z veseljem vam bodo pomagali preveriti in pripraviti avto za zimsko sezono. Pa srečno!

 

Ob registraciji pridobite kodo
-5%na vse izdelke
na svoj e-naslov! Registrirajte se
-5%na vse izdelke
Ob registraciji pridobite kodo na svoj e-naslov!
Registrirajte se